کرونا و اهمیت عادتها در زندگی روزمره ما
این روزها تب کرونا بالا گرفته و یکی از پرتکرارترین کلماتی است که از زبان مردم شنیده میشود. یک بیماری ویروسی که ناگهان شیوع پیدا کرد و جهان را تحت تاثیر خود قرار داد. مرگومیر انسانهای زیاد در سراسر دنیا، رکود اقتصاد، بیکاری و فشارهای عصبی تنها بخشی از صدماتی هستند که این بیماری برای ما به ارمغان آورد، ولی موضوع به همینجا محدود نمیشود! حتی اگر ما یا نزدیکان ما دچار کرونا نشده باشیم و از نظر اقتصادی هم آسیب ندیده باشیم، باز هم این موضوع بر زندگی ما به طور نامحسوس اثر گذاشته است. دوست دارید بدانید چطور؟! در ادامه با من همراه باشید تا در مورد یکی از نتایج مخرب این اتفاق برای شما صحبت کنم.
اهمیت عادتها در زندگی
اهمیت عادتها در زندگی فردی بر هیچ کس پوشیده نیست. ما روزانه بخش اعظمی از کارهایمان را فقط به شکل عادت انجام میدهیم. مطالعهی علمی در دانشگاه دوک نشان داد حدود 45 درصد از رفتارهای روزانهی ما از عادتهای ما سرچشمه میگیرند حتی اگر خودمان مطلع نباشیم! این عدد بسیار بزرگ و پراهمیتی است، چرا که عادتها رفتارهای دائما تکراری هستند و این تکرار به مرور اگر عادت مثبت باشد منجر به منافع چشمگیر و اگر عادت منفی باشد منجر به خسارتهای بزرگ خواهد شد.
شاید اینجا برای شما سؤال پیش بیاید که این موضوع چه ارتباطی با کرونا دارد؟! جواب این سوال شما را آزمایشات دانشگاههای یو سی ال ای و دوک پاسخ میدهند:
“استرس گرایش افراد به سمت رفتارهای عادتی را بیشتر میکند”
استرس گرایش افراد به سمت رفتارهای عادتی را بیشتر میکند. افراد زمانی که دچار استرس میشوند، ارادهشان ضعیفتر شده یا احساسات بر آنها غلبه میکند و قادر نیستند به راحتی تصمیم بگیرند. وقتی به حدی خسته باشید که توانایی تصمیمگیری نداشته باشید، دوست دارید فقط آن کاری را تکرار کنید که اغلب اوقات انجام میدهید.
کرونا و اثرگذاری عادتها
یعنی الان که دائماً در معرض اخبار کرونا هستید، یا نگران کسبوکار و شرایط اقتصادی خود هستید، این استرسی که به شما وارد میشود، تمایل شما به رفتار از روی عادت را افزایش میدهد. اگر شما عادت دارید هرروز چند عدد شیرینی میخورید، الان که در شرایط استرس قرار گرفتهاید این عادت شدیدتر میشود! و در نتیجه ممکن است بعد از مدتی این مصرف زیادتر شیرینی باعث بیماریهای دیگر در شما بشود. اما در اینجا یک نکتهی مثبت هم وجود دارد! اگر شما عادتهای رفتاری مثبتی در خود پرورش داده باشید، در زمان استرس اقدام بیشتری به انجام آنها خواهید داشت و این موضوع باعث تقویت آن رفتار در شما خواهد شد.
پس در این شرایط سعی کنید تا جای ممکن عادتهای مثبت (حتی کوچک) در خود ایجاد کنید تا اگر هم درگیر استرس شدید، آن عادتها برای شما نتایج مطلوب به همراه آورد.
میتوانید کارهای کوچکی برای خود در نظر بگیرید و هر روز تکرار کنید. برای مثال اگر تا امروز اهل ورزش کردن نبودهاید، هر روز یک یا دو تکرار شنا انجام بدهید، نه بیشتر. همین حرکت به ظاهر ساده و بی اهمیت بعد از چند وقت تبدیل به عادت ورزش کردن میشود و دیگر ورزش طولانیتر برای شما خیلی بزرگ به نظر نمیرسد. یا اگر اهل کتاب خواندن نبودید ولی دوست دارید کتاب بخوانید، میتوانید با روزی دو سه صفحه شروع کنید و خودتان را ملزم کنید هر روز این تعداد صفحه را مطالعه کنید. به مرور میبینید که تبدیل به یک فرد کتابخوان شدهاید و کتابخانهای پر از کتاب دارید.
برای ایجاد عادتها عجله نکنید. عادتها به مرور زمان ساخته میشوند و این مدت زمان برای هر شخص متفاوت است. ولی زمانی که به عنوان یک معیار برای ساخت عادت از یک رفتار جدید بیان میشود 66 روز است. یعنی باید حداقل 66 روز یک کار را تکرار کنید تا تبدیل به عادت بشود (البته بسته به آن رفتار یا خود شما، این عدد میتواند کم و زیاد بشود). پس انتظار نتایج یک شبه نداشته باشید و با همین کارهای کوچک شروع کنید و در انتهای سال نتایج آن را مشاهده کنید.
شما چه عادتی را قصد دارید برای خود بسازید؟ در قسمت نظرات برای ما بنویسید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.